• Zaloguj się
  • Załóż konto

     



DANE DO LOGOWANIA

Pokaż

Pokaż

Jeżeli nie pamiętasz hasła, wpisz swój adres e-mail, a my prześlemy do Ciebie wiadomość z nowym hasłem.


Wróć do logowania

Zamknij
Zamknij
IT'S YOUR TIME
IT'S YOUR STYLE
Strona główna1 » Polityka prywatności / Informacje o Cookies

Polityka prywatności / Informacje o Cookies

Polityka Prywatności

Korzystając ze sklepu internetowego znajdującego się pod adresem timebutik.pl, akceptujesz zasady zawarte w Polityce Prywatności znajdującej się na niniejszej stronie.
Podanie danych osobowych oraz zgoda na ich przetwarzanie są całkowicie dobrowolne.
Dane osobowe przetwarzane są wyłącznie w zakresie i celu, na jaki wyraziłeś/aś zgodę. W przypadku nie przekazania oraz braku wyrażenia zgody na udostępnienie nam danych osobowych, będzie to jednoznaczne z brakiem możliwości realizacji przez nas złożonego zamówienia.
Zapewniamy Cię, że nasza firma przestrzega polityki bezpieczeństwa danych osobowych. Twoje dane są u nas bezpieczne i dokładamy wszelkich starań aby poziom świadczonych przez nas usług był na jak najwyższym poziomie i gwarantował jak największe bezpieczeństwo.

1. Administrator danych osobowych timebutik.pl.
Właścicielem sklepu internetowego timebutik.pl jest firma EZTIME.PL S.C., 07-410 Ostrołęka, ul. Jodłowa 7, NIP 758-23-53-561, REGON 146744782.

2. Dane które potrzebujemy.
TIMEBUTIK zbiera i przechowuje tylko i wyłącznie dane osobowe, będące niezbędnymi do realizacji bieżących zamówień:
- imię i nazwisko
- adres do wysyłki
- adres e-mail
- numer telefonu

3. Wykorzystanie Twoich danych osobowych
Twoje dane nie zostaną sprzedane podmiotom trzecim.
Dane, które zbieramy podczas składania zamówienia będą wykorzystane tylko i wyłącznie w celu realizacji transakcji, wysyłki zamówionego towaru oraz wysyłki informacji marketingowej jeśli wyraziłeś na to zgodę. Zgoda ta może zostać cofnięta w każdej chwili. Zależnie od wybranej metody płatności, niektóre dane osobowe mogą być przekazane do operatora systemu płatności w ramach realizacji umowy.
Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystywane wyłącznie w celu udzielenia odpowiedzi na Twoje pytania.
W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

4. Kontakt z Tobą.
Potwierdzenie danych zamówienia oraz finalizacji transakcji następuje za pośrednictwem poczty elektronicznej. W sytuacji gdy podane przez Ciebie w zamówieniu dane będą niekompletne tj. brak nazwiska, niepełny adres, błędny adres mailowy, nastąpi kontakt z naszej strony w celu wyjaśnienia oraz uzupełnienia/poprawienia danych koniecznych do wysyłki.

5. Zmiana danych.
Po złożeniu zamówienia, danych osobowych nie można zmienić samodzielnie, możliwość ta jest do zrealizowania poprzez sklep po wystosowaniu odpowiedniej informacji mailowej w której zawarte będą prawidłowe dane umożliwiające zrealizowanie zamówienia.

6. Zabezpieczenie Twoich danych osobowych.
Komunikacja między naszym serwerem a Twoim komputerem podczas gromadzenia Twoich danych osobowych, jest zaszyfrowana z użyciem protokołu SSL (SecureSocket Layer). Dodatkowo nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.

9. Kupujący może wyrazić zgodę na wysłanie drogą elektroniczną ankiet badających satysfakcję klientów. Ankiety wysyłane są przez serwisy ceneo.pl i trustetshops.com i służą do uzyskania od Użytkownika opinii na temat dokonywanej transakcji.

10. Użytkownik dokonujący zakupu w sklepie internetowym może dobrowolnie wyrazić zgodę na przekazanie jego danych osobowych, w tym adresu e-mail oraz na przetwarzanie jego danych osobowych – wyłącznie w celu wypełnienia ankiety dotyczącej transakcji.

11. Przysługuje Ci prawo do żądania informacji o treściach przechowywanych na Twój temat oraz prawo do zmiany, uzupełnienia, uaktualnienia lub usunięcia Twoich danych. Prosimy w tym celu o kontakt pod adresem sklep@timebutik.pl

12. Jeżeli masz jakiekolwiek pytania odnośnie naszej polityki prywatności napisz: sklep@timebutik.pl

Ochrona danych osobowych
1. Wypełnienie danych w Formularzu Zamówienia jest równoznaczne z wyrażeniem zgody na przetwarzanie danych osobowych Kupującego przez Sprzedawcę oraz podmiot uprawniony przez Sprzedawcę do zarządzania zawartością strony internetowej, której Sklep Internetowy stanowi integralną cześć, zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2010 r. Nr 229, poz. 1497 z późn. zm).
2. Dane osobowe Kupującego będą przetwarzane w celu realizacji złożonego zamówienia, w tym wystawienia Paragonu lub Faktury i prowadzenia sprawozdawczości finansowej. Dane te są poufne i nie będą ujawniane osobom nie uprawnionym.
3. Dane osobowe Kupującego chronione są przez Sprzedawcę zgodnie z przepisami wyżej powołanej Ustawy o ochronie danych osobowych, i nie będą przekazywane, odsprzedawane ani użyczane innym osobom lub instytucjom, które nie będą do tego uprawnione.
4. Dane osobowe Kupującego zostaną udostępnione w celu wywiązania się z umowy sprzedaży towarów objętych niniejszym Regulaminem.
5. Dostęp do danych osobowych posiada jedynie administrator danych, którym jest Sprzedawca.
6. Kupujący, który wypełnił Formularz Zamówienia ma możliwość wglądu do dotyczących jego danych osobowych w celu ich weryfikacji, modyfikacji lub ich usunięcia.

Informacje o Cookies

 
Informacje podstawowe
Pliki "cookies" to dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. "Cookie" jest małym plikiem składającym się z liter i cyfr, który zostaje załadowany na komputer lub inne urządzenie (np. dysk twardy komputera, telefon) podczas wizyty na stronie internetowej. Pozwala on na rozpoznanie użytkownika i pomaga stronie internetowej zapamiętać jego preferencje (np. wybrany język) tak by użytkownik nie musiał ustawiać swoich preferencji za każdym razem, kiedy korzysta z danej strony internetowej. Pliki "cookies" w naszym sklepie nie przechowują żadnych danych osobowych i nie pozwalają na identyfikację danego klienta. Oprogramowanie sklepu zapisuje informacje w plikach "cookies" dotyczących obszarów:

Po stronie sklepu są wykorzystywane "cookies"
1. Id sesji - tymczasowe "cookie", które istnieją na komputerze tylko podczas przebywania na danej stronie internetowej - dokładniej do czasu zamknięcia przeglądarki. Pozwalają stronom sklepu zapamiętać co wybrali klienci na poprzedniej stronie oraz mają za zadanie optymalizację poruszania się w serwisie, np. poprzez zapamiętanie ustawień zalogowanego w serwisie użytkownika - dzięki czemu użytkownik nie musi na każdej podstronie sklepu ponownie wpisywać loginu i hasła (w "cookie" nie jest zapisywane hasło oraz login - tylko numer sesji klienta, który nie identyfikuje danych osobowych klienta).
2. Informacje tworzenia statystyk. Tego typu cookie jest używane do dostarczania ważnych informacji o ruchu na stronach oraz sposobie w jaki odwiedzający ją wykorzystują. Do zbierania tych danych używane są m.in. narzędzia Google Analytics. Te pliki cookie służą wyłącznie do zbierania statystyk dotyczących ruchu na stronie oraz określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.

W panelu zarządzania są wykorzystywane "cookies"
1. Id sesji - tymczasowe "cookie", które istnieją na komputerze tylko podczas przebywania na danej stronie internetowej - dokładniej do czasu zamknięcia przeglądarki i pozwalają na zalogowanie się administratora sklepu do panelu zarządzania.

Usuwanie plików "cookies"
Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (np Firefox, Internet Explorer, Chrome) domyślnie dopuszcza umieszczanie plików "cookies" na urządzeniu końcowym. Użytkownik może samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików "cookies", określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki "cookies" do urządzenia użytkownika. Zmiany ustawień użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików "cookies" w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu "cookies" na urządzeniu użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików "cookies" dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

Ograniczenia w zapisywaniu plików "cookies"
Jeżeli nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies możesz zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoja przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Prosimy pamiętać, że brak akceptacji niektórych lub wszystkich plików cookies może spowodować brak możliwości poprawnego korzystania ze sklepu lub ograniczenia jego funkcjonalności.

Udostępnianie plików "cookies"
Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika sklepu mogą być wykorzystywane również przez współpracujących z operatorem sklepu reklamodawców oraz partnerów, a także mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta ze sklepu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.

STRONA GŁÓWNA